Continu Screening – Personenregister Kinderopvang

UX Jolt > UX Portfolio > CS

Foto: Gautam Arora via Unsplash

Continu Screening – Personenregister Kinderopvang

Periode: april – december 2015

Klant: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en CIBG

In opdracht van het CIBG, onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkelde Stichting ICTU een applicatie ten behoeve van de Continu Screening binnen de Kinderopvang. Binnen het SCRUM-team is ik als UX designer verantwoordelijk voor de co├Ârdinatie, de ontwikkeling en de zelfstandige uitvoer van de usability tests door heel Nederland alsook voor het interactieve en grafisch ontwerp van de hele applicatie.

Een van de uitdagingen bij dit project was de tijdsdruk waarmee het ontwerp ontwikkeld en getest moest worden. Ik was relatief laat betrokken geraakt bij dit project. Initieel was ik verantwoordelijk voor de uitgebreide user research usability tests van de applicatie van het moment dat ik betrokken werd. Nadat ik de resultaten uit de research had gepresenteerd heb ik de mogelijkheid gekregen om een herontwerp te maken in de vorm van een interactief prototype en heb deze opnieuw goed kunnen te toetsen met de eindgebruikers. Ik heb op een iteratieve, agile manier de ontwerpen voor deze applicatie afgestemd met development en in nauwe samenwerking met de stakeholders van Stichting ICTU en CIBG waarna zij door development geïmplementeerd konden worden. Bekijk de casestudy van dit project voor meer details.

Trots op deze UX ontwerp-mijlpalen

  • Het onder tijdsdruk zoeken naar participanten, opzetten en uitvoeren van usability tests, het vervolgens herontwerpen en opnieuw testen van de applicatie.
  • Het succes van de applicatie mogen delen en demonstreren binnen het Ministerie.

Werkzaamheden

  • User research
  • Uitgebreide usability tests met meerder scenario’s, interviews en rollenspel
  • Interaction design (wireframes, flows, sitemap)
  • Uitgebreid interactief AXURE RP prototype
  • Grafisch ontwerp